Probleme3

8. O bază de date conţine informaţii despre persoane şi meserii : nume, adresă, data naşterii, meserie, gradaţie,salariu.
a) Să se afişeze numele tuturor persoanelor care au meseria X dată de la tastatură.
b) Să se afişeze toate persoanele care au aceeaşi meserie cu o persoană Y.
c) Să se afişeze salariul mediu al persoanelor cu o meserie specificată.

10. Se vor pune la dispoziţia elevilor în ziua examenului bazele de date MAGAZIE.DBF şi MATERIALE.DBF având structurile: COD, CANTITATE, PRET, DATA_IN, DATA_OUTşi respectiv COD, DEN, care vor conţine intrări şi ieşiri într-o magazie de materiale, respectiv denumirile materialelor care au tranzitat prin magazie. Bazele vor avea cel puţin 100 de înregistrări şi codurile ce apar în baza MAGAZIE.DBF vor exista şi în baza MATERIALE.DBF .
Să se determine, pentru fiecare cod de material, cantitatea existentă în magazie. Să se listeze pentru un cod C1 citit de la tastatură valoarea mărfii din magazie.

 

Pentru prima parte se poate face un raport grupat dupa codul materialului. Se face suma dupa cantitate pentru fiecare cod de material.

Pentru partea a II-a:

11. Se vor pune la dispoziţia elevilor în ziua examenului bazele de date MAGAZIE.DBF şi MATERIALE.DBF având structurile: COD, CANT, PRET, DATA_IN, DATA_OUT şi respectiv COD, DEN, care vor conţine intrări şi ieşiri într-o magazie de materiale, respectiv denumirile materialelor care au tranzitat prin magazie. Bazele vor avea cel puţin 100 de înregistrări şi codurile ce apar în baza MAGAZIE.DBF vor exista şi în baza MATERIALE.DBF.
Să se determine toate denumirile mărfurilor intrate în magazie după data D1 citită de la tastatură. Să se determine pentru un cod C1 citit de la tastatură cantitatea din marfa cu codul dat existentă în magazie la data D1.

 

counter for wordpress

View My Stats